Louise Françoise Le Blanc de La Vallière

Nu när det varit så mycket mat här på sistone känns det rimligt att ha några inlägg dedicerade till mina samlarobjekt. Idag handlar det om en av mina äldre figurer. Det är Louise från serien Zero no Tsukaima. Hon är nog den animekaraktär med längst namn utav de i min lista.

DSC_0013

Hon har en väldigt dynamisk pose. Ser man henne så tror man att det blåser i närheten då hennes utstyrsel fladdrar åt alla håll, även hennes hår. Tittar man på hennes ansikte så kan det hända att hon ser lite sur ut, men det är ju så hon ska vara. Louise brukar vara rätt sötsur av sig, eller som det heter på japanska – “tsundere”.

DSC_0015

Figuren kommer med en löstagbar mantel. Vill man så får man visa upp henne utan den. Personligen anser jag att manteln gör mycket av figuren till vad den är så jag valde att ha kvar den. Tyvärr får man då en liten stödpelare för att hålla upp manteln också. Den ser inte så fin ut på bild, men figuren i helhet förlorar inget på det. För mig är stödverktygen aldrig ett problem då jag vill ha karaktären, men ur ett fotografiskt perspektiv kan det vara ett litet minus.

DSC_0014

I händerna har Louise en trollstav och en formelbok. Staven är inte så märkvärdig men boken är rätt frän. Den har riktig skrift på den som är skriven i det språk som talas i Louises värld. Det är en figur gjord av Kotobukiya trots allt så man kan förvänta sig ett öga för detaljer. Men trots det så är figuren inte så värst välgjord. Den är väldigt gammal trots allt i och med att den kom ut 2009. Bra figurer såg ut såhär då. I alla fall de Kotobukiya gjorde. Men de är mycket bättre idag och jag köper rätt mycket av dem nuförtiden.

Skillnaden mellan Kotobukiya och t.ex. Alter som jag anser vara bäst är att de använder olika bra kvalitet på deras plaster och färger. Alter brukar ha förseningar på deras figurer för de vill få dem perfekta. De fixar alla småfel för hand. Sen är de duktiga på att skugga medan Kotobukiya ibland struntar i det. Fast annars är Kotobukiya ett pålitligt märke som säljer figurer till bra priser. Deras serie ARTFX-J innehåller några av de snyggaste figurerna som skapats, men dyra är de också. Detta är inte en sådan, utan Louise är en vanlig figur.

Så vad tycker jag? Jo, det är lite svårt att säga. Vill man ha en figur av den här typen så är det inte så värst värt att lägga ner pengar på denna. Det finns andra Louise figurer av bättre kvalitet. Men vill man ha den som har häftigast pose och verkligen stämmer överens med hennes attityd så är detta den bästa. Jag köpte den för att jag tycker om Louise väldigt mycket och ville ha en figur som verkligen avbildar hennes karaktär. Och därför köpte jag denna. Så tänker du som mig är denna ett måste. Hon är dock otroligt svår att få tag i eftersom hon är så gammal. Jag köpte henne i nyskick från en second hand butik, och det är nog det enda sättet idag, tyvärr. Men hon brukar inte vara så dyr när hon väl finns så vill du ha en Louise så är detta en riktigt fin figur. Även om hon inte är så välgjord som hon skulle kunna vara så är figuren i helhet totalt felfri. Den är snygg men kunde varit snyggare helt enkelt.

DSC_0016

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *