Blomkålsgryta med tomat

Här kommer ett recept på en rätt som jag inte gör så ofta men ändå tycker om ganska mycket. Det är en väldigt enkel rätt som blir färdig på en kvart. Den kostar inte heller så mycket att laga. Det enda som kan vara lite dyrt är sojabitar, men det finns ju billiga märken. Jag rekommenderar dock inte Anammas sojabitar då jag tycker de smakar förfärligt. Hur som helst, denna gryta ser inte så vacker ut men är väldigt simpel. Den har en svag indisk känsla men är ändå en bit ifrån den delen av världen. Och den är fylld med tomat såklart! Den är lite krämig, men ändå inte så mycket för det är knappt någon sås i den. Det är en gryta som passar bra till ris, bröd eller potatis men inte pasta. Har man bråttom och ganska tomt i plånboken är detta en räddare i nöden.

Ingredienser:

  • 150 g blomkål
  • 1 gul lök eller 1 msk lökpulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta eller 1 krm vitlökspulver
  • 300 g sojabitar
  • 390 g krossade tomater (1 burk eller 1 kartong)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk garam masala
  • 2 krm chilipulver
  • 1 dl mjölk

Stek blomkål, sojabitar och lök lite lätt i en stor stekpanna. Jag använde mig utav fryst blomkål men har man den färska varianten ska den i när sojabitarna tinats upp.

DSC_0003

När allt är genomvarmt och bitarna brynts lite och fått färg ska resten av ingredienserna i. Rör om och låt det puttra några minuter.

DSC_0004

Sen är det bara att servera med nykokt ris. Enkelt, nyttigt och gott!

DSC_0005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *