Tortellonigratäng

Häromdagen var jag väldigt sugen på fylld pasta och letade därför efter tortellini inne på Willys. Det slutade med en påse tortelloni istället som i princip är samma sak. Skillnaden mellan tortellini och tortelloni är storleken – tortelloni är större. Så dagens inlägg är ett recept på en läcker tortellonigratäng som får igång alla pastaälskares hjärtan.

Ingredienser:

  • 250 g tortelloni
  • 4 sojakorvar
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm malen muskotnöt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 4 frysta spenatkulor eller 1 dl spenat
  • 1 dl riven ost

Börja med att koka upp pastan. Den ska inte bli helt färdigkokt; bara mjuk. Under tiden är det även bra att tina sojakorvarna i mikron om de nu inte är tinade från början.

DSC_0005

Skiva korvarna och lägg skivorna i en ugnsform. Släng i pastan också. Ingen omrörning krävs. Sätt ugnen på 200 grader.

DSC_0008

Smält margarinet i en kastrull. När det är helt smält, pressa i vitlöksklyftan och häll i potatismjöl. Rör ihop det till en slags gul klumpaktig massa. Tina spenaten under tiden du gör detta (helst i mikro).

DSC_0006

Tillsätt mjölken och vispa tills klumparna löst sig. Låt vätskan sjuda tills den tjocknar lite. Häll därefter i spenat och kryddor.

DSC_0007

Häll såsen över pastan och korvarna. Blanda sedan så att allt täcks i sås och blir lite krämigt. Strö därefter riven ost över allt.

DSC_0009

Ställ in formen i mitten av ugnen i ungefär 15 – 20 minuter. Jag tycker 20 minuter blir bäst för jag gillar en knaprig yta på pastan som befinner sig längs med kanterna, men annars räcker en kvart.

DSC_0010

Sen är det bara att servera! Superenkelt och gott!

DSC_0011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *