Het roast med couscous

Jag har blivit rätt förtjust i roasts då de är så enkla. Allt man behöver är en plåt och en ugn. Sen är det bara att ösa på med det man gillar och in i ugnen. Igår gjorde jag en roast som var rätt het. Jag använde mig av thailändska smaker. Skulle inte våga kalla detta en thailändsk roast för de har säkert sina egna perfekta varianter. Men min är inspirerad därifrån i alla fall! Denna gången har jag en liten stark couscoussallad till. Dessutom är allt till roasten marinerat. Ni kommer ihåg hur jag marinerar quornfiléer va?

Ingredienser (2 portioner):

  • 3/4 msk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm mynta
  • 1 tsk persilja
  • 1 krm malen ingefära
  • 4 quornfiléer
  • 1 majskolv (delad i 2 delar)
  • 1 paprika
  • 1 ½ dl couscous
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk lökpulver
  • 25 g ruccola (ungefär lite mer än 1 dl)
  • 1 ½ msk sriracha

Sätt ugnen på 200 grader. Värm quornfiléerna i mikron tills de blir mjuka men inte varma. Under tiden ska sesamolja, sambal oelek, mynta, persilja och malen ingefära blandas i en liten skål. Späd ut med vatten så att du får en tunnare lösning. Smaka av och se om det är för starkt eller inte. Jag brukar ha i två matskedar vatten.

DSC_0001

Lägg majskolvarna och quornfiléerna på en plåt med aluminiumfolie på. Strimla paprikan och släng på den med. Pensla allt med marinaden som gjordes i föregående steg.

DSC_0002

Lägg en liten foliebit ovanför filéerna och vik in den över kanten på plåten. Detta gör så att de inte torkar ut i ugnen.

DSC_0003

Ställ in plåten i ugnen i ungefär 20 minuter. När det är fem minuter kvar, börja på couscoussalladen.

Blanda couscous med lökpulver i en bunke som tål värme. Släng även in buljongtärningen i bunken. Förbered de andra ingredienserna och koka upp vatten i en vattenkokare.

DSC_0004

Häll det kokande vattnet över couscousen. Se till så att det täcker med ungefär en centimeter. Låt det stå under lock i tre minuter. Därefter ska locket av och couscousen ska räfflas med en gaffel för att luft ska komma in. Täck med lock igen. Efter två minuter ska locket av och det ska röras om i bunken så att buljongen löses upp och blandas ordentligt. Häll därefter i ruccola och sriracha i blandningen och rör om.

DSC_0005

Sen är det bara att lägga upp allt snyggt på en tallrik och servera. Om man tycker att rätten är för stark är det rätt uppfriskande att dricka citronvatten till.

DSC_0006

Visst är denna roast härlig? Den är sprängfylld med smaker från östra Asien. Hoppas ni gillar den! Tänk på att marinaden kan användas till annat också om man så önskar.

DSC_0007

4 thoughts on “Het roast med couscous

  1. Detta ser otroligt gott ut *__* jag tänkte be Florian att prova ditt recept på saftiga quorn fillér men nu tror jag han får prova göra det här istället!

    • Det är gott! Och detta är samma princip som i inlägget med saftiga filéer. Skillnaden är att jag gett ett recept på en marinad. Det är samma tillagningsmetod! Hoppas det går bra för er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *